‘Böbrek olsa birini verirsin ama kalp bir tane’

26.07.2024 18:50:42 Yorum Yok Görüntülenme
Çocuklarının hastalıkları nedeniyle eşi evi terk edince 46 yaşındaki Fadime Yaman üç çocuğuyla baş başa kaldı. Daha önce 14 yaşındaki kızını kalp yetmezliğinden kaybeden Yaman, oğlu Erdal’ı kaybetmek istemiyor.

“Böbrek olsa birini verirsin ama kalp bir tane” diyen 46 yaşındaki çaresiz bir anne Fadime Yaman... 3 yıl önce 14 yaşındaki kızı Eda’yı kalp yetmezliğinden toprağa veren Yaman, aynı hastalığı bulunan 14 yaşındaki oğlu Erdal’ı kaybetmek istemiyor. Yıllarca uygun bir kalbin kızını hayata döndürmesini bekleyen acılı anne, oğlu Erdal’ın da ölen kızıyla aynı kaderi paylaşmasından korkuyor.

Kırıkkale’den göç ettiği Ankara’da çocuklarıyla birlikte yaşam savaşı veren Yaman, oğlu Erdal’ın futbol oynamayı çok sevdiğini ve gelecekte avukat olmak istediğini söylüyor. Çocuklarının hastalığıyla ilgili eşiyle anlaşamayan Fadime Yaman, 4 yıl önce çocuklarıyla soluğu Ankara’da aldı. Kızının acısını yaşayamadan oğlu Erdal’ın derdine düşen çaresiz anne, şimdi 3 çocuk, babadan kalma bir emekli maaşı ile Siteler’de tek göz bir gecekonduda tek başına hayata tutunmaya çalışıyor.

‘UYGUN KALP BEKLEDİK’

Fadime Yaman, Milliyet’e yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Amcamın oğluyla evlendirdiler beni. Çocuklarımız oldu. Kızımın kalp yetmezliği olduğu anlaşıldı. 10 yıl Kırıkkale’nin köyünden hastaneye tedaviye gitti. Kalp nakline ihtiyaç oldu. Benim hep umudum vardı, uygun bir kalp bekledik. Bu sırada Erdal, 8 yaşındaydı. Burun kanaması, halsizlik, öksürük gibi belirtiler ortaya çıktı ve sürekli hasta oluyordu. Sağlık ocağına götürdüm, ‘kalp yetmezliği’ dediler. Ablası da o sırada hastanede yatıyordu. Beynimden vurulmuşa döndüm, inanamadım hastalığına. Kızım yetmezmiş gibi bir de oğlum hastalandı.

    Sakarya Haber

    Sakarya Son Dakika Haberleri sitemiz sizlere anlık son dakika haberleri sunmaktadır, hemen sakarya haber sitemizi ziyaret edin yeni haberleri kaçırmayın.

    © Copyright 2023 Sakarya Haber. All Rights Reserved.