‘Büyüme potansiyelimizi artıracağız’

30.07.2024 00:08:04 Yorum Yok Görüntülenme

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantıya ilişkin bilgiler paylaşırken, “Toplantılarda artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığı, mali disiplini güçlendirdiği, vergi adaletini ve kapsayıcı büyümeyi desteklediği konusunda uzlaşı sağlanırken G20 tarihinde ilk kez vergide işbirliği odaklı bir bildirge yayınlandı.Küresel ekonomide zorlukların devam ettiği, düşük verimliliğin küresel büyümeyi sınırlandırdığı günümüzde yapay zeka ve benzeri teknolojilere hazırlık büyük önem arz ediyor. Programımızla makro istikrarı güçlendirirken yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız” dedi.

Ultra zenginlere ultra vergiler

Uluslararası Vergi İşbirliğine İlişkin Rio De Janeiro G20 Bakanlık Deklarasyonu da yayımlandı. Deklarasyonda, “Vergi egemenliğine tam saygı göstererek, ultra yüksek net servete sahip bireylerin etkili bir şekilde vergilendirilmesini sağlamak için işbirliği içinde olmaya çalışacağız”denilerek tam uzlaşı ifade edildi.

Bildiride, iyi ayarlanmış para politikası ve arz şoklarının azalması sayesinde enflasyonun yüksek seviyelerden düşmeye devam ettiği de aktarıldı.Bildiride, orta ve uzun vadeli küresel büyüme beklentilerinin tarihsel ortalamaların altında olmasından endişe duyulduğu ifade edildi.

    Sakarya Haber

    Sakarya Son Dakika Haberleri sitemiz sizlere anlık son dakika haberleri sunmaktadır, hemen sakarya haber sitemizi ziyaret edin yeni haberleri kaçırmayın.

    © Copyright 2023 Sakarya Haber. All Rights Reserved.