Vize sektörü her yıl yüzde 20 büyüyor

30.07.2024 00:08:04 Yorum Yok Görüntülenme

İSMAİL ŞAHİN - Her yıl vize sektörünün yüzde 20 civarı büyüdüğünü kaydeden VFS Global Türkiye, Azerbaycan Bölge Başkan Yardımcısı Sertan Aslantürk, vize başvurularını toplamalarına rağmen vize alım sürecinde hiç bir rolleri olmadıklarının altını çizdi. Aslantürk, “Bizim yaptığımız her ülke kemsilciliğinin istediği belgeleri hazır hale getirmek ve akabinde pasaportları kapalı zarf içinde teslim etmek. Cize alımına bir katkımız yok. Ayrıca randevular da çalıştığımız ülke temsilcilikleri tarafından talimatla açılıyor. Bu sürece de etki etmemiz mümkün değil. Vize onayı verme veya reddetme kararları tamamen ilgili büyükelçiliklerin/konsoloslukların yetkisindedir” diye konuştu. Türkiye’deki ofislerini büyüttüklerini kaydeden Aslantürk, vize sorunlarına rağmen Türkiye’de sektörün her yıl yüzde 20 civarında büyüdüğünü söyledi.

Vize randevu sayılarını konsolosluğun talimatı üzerine belirlediklerini ifade eden Aslantürk, vize sürelerine de müdahale etme gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını ifade etti. Aslantürk, VİP vize hizmetlerinin ise kolaylaştırıcı olduğunu ancak yine randevu alınması gerektiğinin altını çizdi.

    Sakarya Haber

    Sakarya Son Dakika Haberleri sitemiz sizlere anlık son dakika haberleri sunmaktadır, hemen sakarya haber sitemizi ziyaret edin yeni haberleri kaçırmayın.

    © Copyright 2023 Sakarya Haber. All Rights Reserved.